Paws


the Peoples Animal Welfare Society  - a dog from SpainNaast het schrijven van teksten en boeken is ook het werken voor- en met dieren een belangrijk deel van haar leven geweest.
Nadat Belinda's vader Wim Meuldijk zich in 1972 in Spanje vestigde, werd dat land haar 'vader-land', en zijn boerderij in de provincie Almeria haar tweede thuis.
Het lot van de vele zwerfhonden in de omgeving was iets dat haar diep trof, en nadat zij in 2000 werd gevraagd beschermvrouwe te worden van the Peoples Animal Welfare society, oftewel PAWS, maakte zij vier documentaires over het leven van de 'perros abandonados', de verlaten huisdieren van het Spaanse platteland. De cameraman en producer JIM FRANKLIN, onder andere bekend van Monty Pyton en winnaar van een BAFTA en OSCAR, was haar camera man en editor. De 'dogumentaries', zoals ze ze noemden, werden vertoond door de TROS in de dagprogrammering, en hadden desondanks meer dan een miljoen kijkers.
at the opening of PAWS with Renee Fortuin - a dog from Spain
Dankzij de films ontving het reddingscentrum PAWS vele donaties en konden er nieuwe kennels gebouwd worden. Het hondje Gigi, dat tijdens de opnames werd gevonden en de hoofdrol speelde in alle vier de afleveringen, is een van de velen die nu nog altijd deel uitmaakt van haar menagerie.

Het maken van documentaires over dieren, en dan met name dieren in nood, werd een van haar grote passies. Naast de vier PAWS afleveringen voor de TROS, kwam er nog een vijfde over een malafide hondenopvang in Spanje “NACHT OP DE BERG'. Tijdens het filmen van een pilot voor een eigen dierenprogramma, kocht ze op de paardenmarkt een oud slachtpaard. Ze deed een oproep op tv om de naam van de merrie te achterhalen, maar behalve haar leeftijd, 33, werd er niet meer bekend over haar. Perdita, ( 'Verloren' ) zoals ze toen maar genoemd werd, is nu 44 en staat bij Belinda's andere paarden in de wei.