Belinda te gast bij De Taalstaat

  • Published: Friday, 08 January 2021 23:22

Belinda Meuldijk zal zaterdag 9 januari  om 11:00 te gast zijn in De Taalstaat NPO Radio 1. Dit naar aanleiding van haar boek ' Alle songteksten 1980 - 2020.

De Taalstaat is een vrolijk en informatief programma dat wil vertellen hoe het met onze taal staat. De alom geprezen radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters.

Alle Songteksten 1980-2020 nieuw boek Belinda

  • Published: Sunday, 10 January 2021 23:34

Veertig jaar lang schreef Belinda teksten voor Rob. Hun unieke samenwerking was een rode draad langs vele hoogtepunten en diepe dalen. In 2001 ontving zij een Gouden Harp voor haar oeuvre. Maar de mooiste beloning was de reactie van de mensen op haar werk. Mensen die zichzelf herkenden in haar woorden, en zich gesterkt voelden daardoor. Deze bundel is voor hen, met dankbaarheid en liefde. Naast de teksten die zij schreef voor Rob de Nijs bevat deze bundel ook werk voor Sjors van der Panne, Pipo de Clown en vele anderen.

Gallery Songteksten boek

't Is mooi geweest laatste album Rob de Nijs

  • Published: Sunday, 10 January 2021 23:56

't Is mooi geweest is het laatste album van Rob de Nijs. Nadat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld, kondigde de zanger in 2019 het einde van zijn bijna 60-jarige carrière aan.
Belinda schreef 40 jaar geleden haar eerste liedje voor Rob, en nu staan de laatste 7 van haar staan op het album 't Is mooi geweest. 
Daarnaast zijn er bijdragen van Danny Vera, Daniël Lohues, Paskal Jakobsen en Boudewijn de Groot.

Belinda in Party en Prive

  • Published: Friday, 17 July 2020 15:26

In Party nr. 22 en Prive nr. 21 staan interviews met Belinda, waarin ze praat over het corona virus, Yoshi, haar ex man Rob de Nijs en nog veel meer. 

Bekijk de interviews in de rubriek Artikelen

 

Avro Tros muziek café

  • Published: Sunday, 22 September 2019 09:00

Sjors van der Panne was op 21 september 2019 te gast bij Daniël Dekker tijdens Avro Tros Muziekcafé. Tijdens deze radio-uitzending op NPO2 overhandigde Sjors het eerste officiële exemplaar van zijn nieuwe CD “Altijd zo Gegaan” aan Belinda Meuldijk.

Belinda schreef 4 liedjes voor het nieuwe album, waaronder  “Engel” die Sjors live zong tijdens de uitzending.

Read more: Avro Tros muziek café

Belinda wil alle konikpaarden weghalen uit Oostvaardersplassen

  • Published: Wednesday, 18 April 2018 09:20

Belinda ontwikkelde het idee samen met de stichting Paard in Nood Spanje. De stichting, die zich bezighoudt met verwaarloosde paarden, zou genoeg plek hebben om zo’n 400 tot 500 konikpaarden te herplaatsen in andere natuurgebieden

,Ik zou ze allemaal weg willen halen uit de Oostvaardersplassen’’, stelde Meuldijk aan tafel bij Jeroen Pauw.

Read more: Belinda wil alle konikpaarden weghalen uit Oostvaardersplassen

Pipo de Clown komt weer terug op de televisie

  • Published: Sunday, 04 October 2015 18:35

Van Hoorne Entertainment en Belinda Meuldijk hebben vrijdag een contract getekend waarin de rechten van Pipo de Clown worden ondergebracht bij het familie-entertainmentbedrijf. Van Hoorne Entertainment is al meer dan tien jaar actief op het gebied van familie-entertainment. 
Door Pipo op de juiste manier te restylen en hem naar deze tijd te trekken behouden we het sentiment en pakken we ook de nieuwe jonge kijker",  aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment. "

Read more: Pipo de Clown komt weer terug op de televisie